Yhdistys

Yhdistys on perustettu 1973. Heti seuraavana vuonna yhdistys rekisteröitiin ja se liittyi  Suomen samojediyhdistyksen ja Suomen Kennelliiton jäseneksi.

Vuonna 1974 osallistuimme ensimmäisen kerran Lappeenrannan koiranäyttelyn järjestämiseen talkoolaisina ilman korvausta . Olimme kuitenkin niin ahkeria talkoolaisia , että seuraavana vuonna 1975 meidät otettiin mukaan näyttelyn järjestelyihin Lappeenrannan palveluskoirayhdistyksen ja Lappeenrannan metsästäjien kanssa.
Korvaukseksi saimme 2 mk / ilmoitettu koira. Tuolloin koiria näyttelyssä oli n. 500.
Yhdistys on siis osallistunut Lappeenrannan koiranäyttelyn järjestämiseen yli 40 vuotta.

Osakkuus  näyttelyssä oli tuonut yhdistykselle taloudellista vakautta ja kertyneet varat päätettiin sijoittaa. Yhdistys osti vuonna 1985 Ylämaalta Lehmijärven rannasta 2 hehtaarin määräalan. Tontille rakennettiin täysin talkootyönä talviasuttava vapaa- ajan viettopaikka Votkaranta. Seuraavina vuosina Votkarantaan on rakennettu mm. kaivo , laituri , grillikatos , hirsiset nukkuma-aitat , terassi ja biokäymälä.
Osallisuus koiranäyttelyssä ja varojen asianmukainen sijoittaminen takaavat yhdistyksen jatkuvan toiminnan ilman taloudellisia huolia.
Tällä hetkellä yhdistyksessä toimii iloisia ja aktiivisia samojedinkoiraharrastajia .
Yhdistyksen kunniajäseneksi on kutsuttu 9 pitkäaikaista toiminnassa ansioitunutta jäsentä.

Parikkalassa 28.5. 2016

Hanna Kaijansinkko